10.000 jaar geleden was al bekend dat geitenmelk en haar producten health food voor de mens zijn. Ook Ghandi wist hoe belangrijk geitenmelk voor de gezondheid is. Hij kwam na vastenperiodes weer op krachten door het drinken van rauwe geitenmelk. Wereldwijd gebruikt ¾ van de mensen geitenmelk en geitenmelk producten en ¼

Door een tekenbeet kun je de ziekte van Lyme oplopen, als het dier besmet is met de bacterie Borrelia. Zorg dus dat je de teek snel verwijdert.

Werkgevers moeten voorkomen dat werknemers door een burn-out uitvallen. In het kader van die zorgplicht mogen werkgevers niet enkel vertrouwen op informatie afkomstig van werknemers.

Het beoefenen van topsport kan eetstoornissen veroorzaken. Het regime van trainen en afvallen maakt sporters kwetsbaarder. Volgens deskundigen wordt de ziekte in de sport nauwelijks gesignaleerd.

24 maart 2012

Burn-out in hersenen te zien

Wetenschappers van het Donders Instituut in Nijmegen, onderdeel van de Radboud Universiteit, zijn erin geslaagd burn-out aan te tonen in de hersenen van patiënten. Daarmee is burn-out voor het eerst vast te stellen op grond van objectieve gegevens.