Behandeling tegen ziekte van Lyme

mei 23, 2012

Ziekte van LymeDoor een tekenbeet kun je de ziekte van Lyme oplopen, als het dier besmet is met de Borrelia bacterie. Zorg dus dat je de teek snel verwijdert.

De eerste verschijnselen van Lyme zijn een grieperig gevoel, eventueel met koorts, hoofdpijn en gewrichtspijn. Vermoed je dat je de ziekte van Lyme hebt, dan is het verstandig om je door mij te laten behandelen.

In Nederland lopen jaarlijks naar schatting 1,2 miljoen mensen een tekenbeet op. Het aantal teken neemt toe, doordat steeds meer natuurgebieden aan elkaar worden gekoppeld en de teek zich makkelijker kan verspreiden. Teken worden actiever naarmate de temperatuur stijgt. De meeste tekenbeten komen voor in de maanden mei, juni en juli.

 

1 op de 5 teken is besmet

Uit recent onderzoek van Wageningen Universiteit en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat ongeveer 1 op de 5 teken is besmet met Borrelia burgdorferi, de bacterie die bij mensen en dieren de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

De Teek

Een teek is een piepklein spinnetje van 1 tot 3 millimeter groot. Onvolwassen teken (nimfen) zijn waarschijnlijk de belangrijkste overbrengers van besmettingen op de mens. Teken komen vooral voor in bossen, heidevelden, weilanden en duingebieden, maar je kunt ze ook gewoon in de tuin aantreffen. De meeste tekenbeten vinden plaats in het bos en in de tuin.

Tekenbeet

Een tekenbeet kan op elke plek op het lichaam voorkomen. Teken hebben wel een voorkeur voor warme plaatsen, zoals de bilnaad, de liezen en de knieholtes. Ook op het hoofd en achter de oren komen ze vaak voor. De teek boort zich met zijn kop in de huid en zuigt bloed op. Daardoor kan hij opzwellen tot een bolletje van wel 1 centimeter in doorsnee. Na een paar dagen laat de teek meestal vanzelf weer los.

Een teek die zich heeft volgezogen met bloed kan een doorsnee bereiken van 1 cm.

Borrelia bacterie

Een tekenbeet is doorgaans onschuldig. Mocht de teek de borrelia bacterie bij zich dragen, dan is de kans op besmetting bijna nul als de teek binnen 24 uur wordt verwijderd. Zit de teek langer op de huid, dan bestaat er een kans dat een besmette teek ziekmakende bacteriën overdraagt.

 

Borreliose

De ziekte van Lyme wordt ook wel Borreliose of Lyme-Borreliose genoemd. Bij besmetting met de Borrelia-bacterie kan na 3 dagen tot 3 maanden, gemiddeld 16 dagen, een rode of blauwrode plek of ring (erythema migrans) op de huid ontstaan rond de plek van de tekenbeet. Dat gebeurt overigens lang niet altijd; ook zonder het verschijnen van deze rode plek kun je de ziekte van Lyme krijgen.

Behandeling tegen ziekte van Lyme

IVG beschikt over gespecialiseerde bio-energetische apparatuur om de ziekte van Lyme en zijn co-infecties energetisch aan te tonen en te behandelen.

Er wordt gestart met:
 • Bio-energetisch onderzoek met EDA, Vitaliteitsrapport, Energiescans en specifieke testen op de ziekte van Lyme en andere co-infecties.
Vervolgens wordt er op fysiek-energetisch en psycho-emotioneel niveau behandelt met:
 • I-light
 • Hyperphoton 3D
 • Zapscan en Lyme frequentiebehandeling
 • Aqua-Chi Ionisatie Detoxificatie
 • Bewustzijnsgesprekken, training en behandeling door de Gi-connect coach

Zonder behandeling kan de ziekte van Lyme in een later stadium namelijk chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid. Er kan sprake zijn van verlamming van gezichtsspieren, heftige pijn aan een arm of been, dubbelzien, krachtverlies in benen, pijnlijke of gezwollen gewrichten, neiging tot flauwvallen en hartritmestoornissen. De diagnose is meestal niet eenvoudig: Lymepatiënten hebben vaak vage, atypische klachten die niet snel te herleiden zijn tot de ziekte van Lyme.

3 Responses to Behandeling tegen ziekte van Lyme

 1. Hans says:

  Hallo een voor ik heb de ziekte van lyme naar 8 maanden antbiotca heb ik nog steeds klachten en voor namelijk mijn hoofd en rond mijn ogen mijn arts zegt dat lyme niet meer aktie is. Zon zapscan en lyme freqentie wat is dat ? Grt hans

 2. Johnd620 says:

  I really enjoy the blog article.Really looking forward to read more. Fantastic. eedbeacdabgc

 3. Anita says:

  ik heb al 30 jaar reumatoide artritis, begonnen in mijn linkerkaak met psychische problemen zoals angsten enz.pas na 2 jaar werd de diagnose gesteld. ik werd tevoren naar psychiaters gestuurd wegens hypochondrie. ik hen verschillende medicaties doorlopen van goudinjecties tot biologics die het immuunsysteem onderdrukken, ook al 10 jaar cortisone. nu sinds twee jaar dezelfde psychische klachten terug als 30 jaar geleden. er is (oude, nooit behandelde) lyme gevonden in het ruggenmerg. ik heb een aantal zware antibioticabaxters gehad, maar de klachten gaan niet over. Mijn geest slaat op hol, angst, droefenis, en het is net of mijn linkerhelft van mijn hersenen ontstoken zijn. 2 jaar geleden is er een mri scan gemaakt en die was normaal zegt de dokter en hij vindt het niet nodig om terug een scan te doen. Hij wijt alles aan stress. Maar er is ECHT lichamelijk iets aan de hand!!!!!! ik ben ten einde raad!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.